Olivový olej extra panenský, Edoardo, 500 ml Il Pistacchio
Extra panenský olivový olej z ekologického zemědělství se svahů Etny.
Středně ovocné s pocitem čerstvě posečené trávy s příchutí zelených rajčat, vhodné v syrovém stavu k dochucení luštěnin, pečeně, sýrů a do pokrmů připravovaných v páře, připomíná čerstvě utržené olivy.
Odrůda oliv: Nocellara etnea.
Oblast produkce: svahy Etny, údolí Alcantara a údolí Simeto.
Typ půdy: Vulkanická nebo středně těžká.
Nadmořská výška olivových hájů: 400-900 metrů nad mořem.
Systémy sklizně: Ruční nebo s pomocnými stroji.
Stav zralosti při sklizni: Invaiatura.
Doba mletí: Do 6 hodin po sklizni.
Systém extrakce: Nepřetržité třífázové zařízení s dvojitou extrakční linkou.
Extrakce: Přísně studená extrakce při teplotě do 27 °C.
Skladování oleje: Skladování v nerezových silech s dusíkovým systémem pro každou nádrž v temném prostředí s celoročně kontrolovanou teplotou mezi 12 °C a 18 °C.
Kyselost vyjádřená jako kyselina olejová: 0,10 - 0,35 MAX.
Filtrace: Přírodní dekantace v nádrži.
Barva: zlatožlutá se zelenými odlesky.
Vůně: Středně ovocná s pocitem čerstvě posekané trávy.
Chuť: Středně ovocná, hořká a kořeněná s příchutí zelených rajčat.
Snoubení s jídlem: Ideální syrové k dochucení luštěnin, pečeně, sýrů a v pokrmech připravovaných v páře připomíná čerstvě utržené olivy.
Disciplinární normy: Od obdělávání půdy až po extrakci v lisovně oleje probíhá vše v souladu se zásadami a kontrolami ekologického zemědělství, bez použití pesticidů a chemických hnojiv. Vše je kontrolováno a kontroluje se od sklizně až po láhev.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.