Olivový olej extra panenský, Sofia, 500 ml Il Pistacchio
Extra panenský olivový olej Sofia P.D.O. Monte Etna.
Svěží a intenzivně ovocná chuť s výraznými tóny artyčoků a čerstvých bylinek se skvěle hodí ke všem pokrmům skvělé středomořské kuchyně.
Odrůda olivovníku: Nocellara etnea.
Oblast produkce: svahy Etny.
Typ půdy: sopečná.
Nadmořská výška olivového háje: 400-900 metrů nad mořem.
Systémy sklizně: Ruční nebo s pomocnými stroji.
Stupeň zralosti při sklizni: Invaiatura.
Doba mletí: do 6 hodin po sklizni.
Vlastnosti oliv: Dužina oliv zůstává bílá i v době pokročilé zralosti.
Systém extrakce: Třífázové kontinuální zařízení s dvojitou extrakční linkou.
Extrakce: Extrakce za studena při teplotě do 27 °C.
Skladování oleje: Skladování v nerezových silech s dusíkovým systémem pro každou nádrž v temném prostředí s celoročně kontrolovanou teplotou mezi 12 °C a 18 °C.
Kyselost vyjádřená jako kyselina olejová: 0,10 - 0,25 MAX.
Filtrace: Přírodní dekantace v nádrži.
Barva: zlatožlutá se zelenými odlesky.
Vůně: Svěží a intenzivní ovocná s výraznými tóny artyčoku a čerstvých bylinek.
Chuť: Vyvážená, plná a aromatická chuť s trvalými bylinnými tóny.
Snoubení s jídlem: Hodí se k syrovým na všechny pokrmy velkého panoramatu středomořské kuchyně.
Disciplinární pravidla: Vyrábí se podle výrobních předpisů ve velmi omezené zeměpisné oblasti na svazích Etny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.