Ořechy

Naše pistácie pocházejí z lávových půd na svazích Etny a z jedinečnosti těchto půd získávají své cenné organoleptické vlastnosti. Mají vysokou výživovou hodnotu a díky svým složkám lze pistácie považovat za plnohodnotnou potravinu a významný zdroj polynenasycených mastných kyselin (omega 3, omega 6), které snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění a mají antioxidační účinky. 
Chuť je výrazná, příjemná a charakteristická. Typická a nezaměnitelná vůně společně se zelenou barvou s intenzivním a zářivým odstínem potvrzují nejvyšší kvalitu těchto plodů.
Pistácie si lze vychutnat v přírodním stavu jako pochutinu, ale své klasické a tradiční využití nacházejí také v mnoha cukrářských a gastronomických úpravách - zmrzlinách, dortech, krémech, pestech i hlavních chodech.

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem